RAKLAPOS SZÁLLÍTÁS

A raklapos áruszállítás a leggyakoribb csomagolt szállítási megoldás, amely megkönnyíti a szállítmány biztonságos mozgatását, berakodását, kirakodását.

A raklapok különböző anyagból készülhetnek, jellemzően fából, műanyagból, fémből, farostlemezből vagy ezen anyagok keverékéből. A talaj felett 15cm-el megemelt sík felületén kell, hogy biztonságosan tartsa a rakományt.

A méretek alapján beszélhetünk szabványos EUR raklapokról, amely mérete 120 cm x 80 cm, és az áru magassága nem haladja meg a 175 cm-t a raklap magasságával együtt.Az EUR raklapok maximális teherbírása 1300 kg, de mivel keveredhetnek az egyutas raklapokkal, ezért azt javaslojuk, hogy a biztonságos szállítás miatt 800 kg-nál ne legyen nehezebb az áru össztömege.

Az EUR raklapokat a talpakon található ellipszisben elhelyezett EUR feliratról lehet felismerni, illetve a MÁV vagy az UIC jelölés is a szabványra utal.

A szabványosításnak köszönhetően azonos tulajdonságokkal és paraméterekkel bíró EUR raklapok közismerten a legmasszívabb termékek. A 2014 januárjától új szabályozás lépett életbe. A határozat szerint a fent leírt időponttól számítva csak az UIC jellel ellátott, újonnan gyártott raklapok tekinthetőek hivatalos EUR raklapnak. Tehát már nem csak a teherbírás, a tömeg, a raklap méret és a MÁV logó alapján, hanem a raklap bal oldalán található “UIC” jelölés és az úgynevezett hitelesítő kapocs segítségével lesz egyértelműen megállapítható az eredetiség.

Az áruk raklapos csomagolása: Az dobozokat, árukötegeket úgy kell a raklapon elhelyezni, hogy azok ne lógjanak túl sem oldalirányba, sem pedig a meghatározott magasságban. A dobozok raklapos szállításánál körültekintően figyelni szükséges a csomagolásra, rögzítésre, kötözésre, hogy a raklapos áruk mozgatás, szállítás során ne tudjanak megsérülni.

Nem szabványos, vagy egyutas raklapok szállítására is van mód, de ezek minden esetben egyedi felmérést igényelnek.

Kérje ajánlatunkat most!
Munkaidőben 15 percen belül válaszolunk!


(Az árajánlat kérés gomb megnyomásával Ön elfogadja az oldal adatvédelmi irányelveit.)